Firme u Srbiji – Oglašavanje

Firme u Srbiji – Oglašavanje

Podaci

O kompaniji

Firme u Srbiji su nekada, kako svi dobro znamo bile isključivo državne. Bilo ih je manje nego sad pre 30 godina, ali su veoma dobro poslovale, što je i glavni razlog prijatnih uspomena na ta vremena onih koji su tada bili zaposleni u nekoj od njih.
U poslednjih 15-17 godina stvari su počele da se menjaju iz korena, pojavom privatnog oblika poslovanja u Srbiji. Privatna firma bi trebalo da podrazumeva nekoliko bitnih elemenata: pozitivan stav, početni kapital, organizaciju, odabir saradnika, dobar marketing. Sklad ovih elemenata vodi ka uspehu onog vlasnika privatne firme koji donosi ispravne odluke i poštuje pravila savremenog tržišta.
Savremeno tržište u Srbiji, kao i jaka konkurencija u gotovo svim branšama je istakla marketing kao ozbiljan i jedini način da se poveća obim poslovanja. Marketing u našoj zemlji je prisutan u medijima, u preporuci ali je težište na Internetu. Oglašavanje na Internetu, iako mnogo povoljnije, često donosi bolje rezultate u poslu, nego reklame na medijima.
Stari princip poslovanja „po preporuci“ znači da bi vlasnik neke firme trebalo da radi samo za poznate klijente. Zato mnoga preduzeća ulažu u marketing, jer je jedino takav pristup aktivno poslovanje, odnosno priliv novih kupaca/klijenata.
Ciljne grupe na Internetu definišu same ključne reči, tj. termini koji zanimaju određenu kategoriju korisnika Interneta. Tako svaka delatnost u Srbiji, uz mala ulaganja u oglašavanje na Internetu, može doći do svojih budućih klijenata. Na ovaj proces utiče niz faktora, kao i dobra optimizacija samog veb sajta na kojem se nalazi njihova oglasna poruka. Jer, prva stvar koju kupac/klijent uoči i jeste reklama-neki od vidova marketinga.

Princip (ne)oglašavanja na Internetu se može sažeti uz pomoć mudrosti Salvadora Dalija „Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku-Vi znate šta radite, ali drugi ne.

Fotografija: www.bc4sconsulting.com

Komentari

Ostavite odgovor