Predškolska ustanova Dečiji Svet

Predškolska ustanova Dečiji Svet

Podaci

Braće Jerković 112B Voždovac , Beograd 011/397 67 78
http://www.decijisvet.rs decijisvet@yahoo.com
ponutosrečetpetsubned
07:00
18:00
07:00
18:00
07:00
18:00
07:00
18:00
07:00
18:00
Ne
Radi
Ne
Radi

O kompaniji

Namera naše ustanove je da se uz međusobno dobar kontakt porodice i vrtića, dete razvija u stabilnu individuu, voljenu i podržavanu, sposobnu, komunikativnu, kreativnu i maštovitu.

DELATNOSTI VRTIĆA “DEČIJI SVET”
– Celodnevni boravak
– Vaspitanje i obrazovanje dece predškolskog uzrasta
– Nega i zaštita dece predškolskog uzrasta
– Fakultativne aktivnosti (veronauka, glumilište, nastava engleskog jezika, kompjutersko rastilište, vajarska akademija, ples, zdrava ishrana).
– Rođendanske proslave
– Izleti, zimovanja, letovanja
– Priprema za polazak u školu
Grupe su struktuirane po uzrastu. Grupe broje do 10 mališana, što doprinosi kvalitetu komunikacije i ukupnog pedagoškog rada.

KAKO MI RADIMO
Uz izuzetno angažovanje svih zaposlenih profesionalaca punih znanja i ljubavi za svoj poziv, deca lakše spoznaju sebe, svoju porodicu, okolinu, upoznaju početne matematičke pojmove, osnove muzičkog, likovnog i fizičkog obrazovanja, veronauke, naše tradicije i kulturnog nasleđa, a stiču i saznanja o lepom ponašanju, tradiciji i ljubavi.

Sadržaji, metode, sredstva i organizacija aktivnosti koncipirani su tako da dete nijednog trenutka ne bude prepušteno samo sebi, da se stalno održava njegova pažnja kao i da postoji neprekidna interakcija među decom i stručnim timom. Aktivnosti se izvode savremenim i u praksi potvrđenim metodama, uz korišćenje svih savremenih sredstava za edukaciju: video i audio kaseta, panoa, slagalice, filmova i kompjutera.

U zavisnosti od sadržaja aktivnosti u radu sa decom učestvuju i spoljni – stručni saradnici: filolog (engleski), vajar, ples, učiteljica za predškolce, učiteljica veronauke, muzički pedagog, saradnik za ishranu. Kroz dobro osmišljene aktivnosti, u skladu sa svetski priznatim programima, mališanima se nudi mogućnost da nauče engleski jezik po Oksfordskom programu.

Metod rada zahteva da se svakodnevno koristi strani jezik, pa se, na taj način deca postepeno i nenametljivo uvode u čari jezika. Posebno poštovanje imamo i prema roditeljima tako da svakog trećeg meseca organizujemo javni čas za roditelje – priredbe koje su prezentacija svega što je urađeno u toku prethodnih meseci u skladu sa sadržajima i planovima aktivnosti po programu rada.

Sve aktivnosti organizujemo od ponedeljka do četvrtka, dok je petak “dan iznenađenja”. Tada su predviđeni: izleti na Adu Ciganliju, Kalemegdan, Košutnjak, u pozorišta, muzeje… Organizujemo žurke, modne revije…

ONO PO ČEMU SMO JEDINSTVENI
Računar u današnje vreme ima veoma značajnu ulogu tako da se trudimo da svet kompjutera približimo mališanima. U tu svrhu oformljen je mali računarski centar gde deca uče osnovne stvari o korišćenju računara.

Za roditelje je napravljen i sajt gde mogu da se upute o sadržaju mesečnog i nedeljnog programa aktivnosti, nedeljnom jelovniku kao i o svemu onome što bi mogli da vežbaju sa detetom kod kuće. Svakoga dana u određeno vreme roditelji sa svog radnog mesta, kuće ili inostranstva mogu direktno da vide šta njihovo dete u tom trenutku radi, da li se igra, šta uči.

STRUKTURIRANJE VASPITNO OBRAZOVNIH GRUPA
Grupe su strukturirane po uzrastu od 1-2 godine, od 2-3 godine, od 3-4 godine, od 4-5 godina, od 5-6 godina. Grupe broje do 10 mališana, što doprinosi kvalitetu komunikacije i ukupnog pedagoškog rada.

ZDRAVLJE, PRE SVEGA
U interesu naših korisnika ostvarujemo izuzetnu saradnju sa pedijatrom koji nas posećuje jednom nedeljno, a po potrebi nas posećuju i stomatolog, logoped, pedagog i psiholog koji svi zajedno brinu o zdravlju mališana.

S obzirom na to da je pravilna ishrana preduslov zdravlja, deci su obezbeđena četiri obroka: doručak, ručak i dve užine. Prilikom planiranja ishrane dijetetičar – nutricionista vodi računa o raznovrsnosti ishrane i kroz aktivnosti o zdravoj hrani pomaže deci u korekciji loših navika.

Naš cilj je da ih pripremimo ne samo za školu, već i za život, da izrastu u kvalitetne ljude, a dugogodišnje iskustvo nam pokazuje da u tome i uspevamo.

Komentari

Ostavite odgovor