Dečiji vrtić Patuljak

Dečiji vrtić Patuljak

Podaci

Gospodara Vučića 172 Voždovac , Beograd 011/285 18 05
063/855 89 08, 063/317 794
ponutosrečetpetsubned
07:00
19:00
07:00
19:00
07:00
19:00
07:00
19:00
07:00
19:00
Ne
Radi
Ne
Radi

O kompaniji

Uzrast: 0-6 godina

Radno vreme: 7-19 h

Tim: Pedijatar, stomatolog, psiholog ,fizijatar, lekar opšte prakse, medicinske sestre i vaspitači.
Pedijatar (dečiji pulmolog i alergolog) i stomatolog su prisutni svaki dan, dok je u jaslama stalno zaposlen i lekar.

Prostor: Vrtić i jasle se nalaze u kući od oko 300m2, na 3 sprata (na svakom spratu je po jedna uzrasna grupa), sa prostranim terasama (površine oko 60m2) koje su opremljene kao igrališta za decu i dvorištem koje takođe služi za igru. U sklopu objekta nalazi se i lekarska ordinacija koja služi za potrebe vrtića i bazen (u posebnom, ograđenom delu, čija se upotreba planira za narednu sezonu). Kuća je zaklonjena od pogleda i odvojena od ulice visokim zidom i blindiranim vratima. Radi sigurnosti dece, u upotrebi je videofon, tako da je ulaz moguć samo roditeljima ili uz prethodnu najavu telefonom. Ispred vrtića se nalazi parking mesto za roditelje.
Enterijer je koncipiran kao prostor bez alergena, uključujući posebno obložene podove i anti-alergijske dušeke, jastuke i posteljinu, tako da je prilagođen i deci koja imaju astmu ili su alergična na kućnu prašinu, grinje, polen, perje i sl.

Grupe: postoje tri uzrasne grupe:

– mlađa jaslena – 0-24 meseca
– starija jaslena – 2god- 3.5god
– vrtić – deca starija od 3.5god
Svaka grupa ima svoj sprat.

Mlađa jaslena grupa – Prostor namenjen ovoj grupi obuhvata veliku igraonicu („šarena igraonica“), 3 spavaće sobe, mlečnu kuhinju i kupatilo (sva deca se peru nakon što kake, uče da koriste nošu, peru ruke i zube). Sa decom rade medicinske sestre vaspitačkog smera uz stalni nadzor lekara. Deca, po upisu, dobijaju svoj krevetac sa fijokom za garderobu i pelene, peškiriće, i nošu. Grupa je mala (do 10 dece) i zbog specifičnosti uzrasta maksimalni broj dece po zaposlenoj medicinskoj sestri je 5. U jasle se deca mogu upisati u najranijem uzrastu, sa njima se radi po posebnom programu, uče se hodu, govoru, samostalnoj ishrani, higijeni, socijalizaciji i sl.
Detaljan plan rada možete videti prilikom posete nasem vrtiću.

Starija jaslena grupa – Prostor namenjen ovoj grupi obuhvata veliku igraonicu („zelena igraonica“), odvojenu veliku spavaonicu (svako dete ima svoj krevet) i odvojenu trpezariju i kupatilo. Ovde se nalazi i, kućni bioskop i malo pozorište.
Sa decom radi viši vaspitač.
Posebna pažnja se posvećuje zdravim navikama, razvoju lične higijene (pranje ruku i zuba, svako dete poseduje i zasebne bojom i imenom obeležene peškirice, da ne bi došlo do mešanja istih) i dečijem bon-tonu. Kreativni rad sa decom, MONTESORI program, sa podsticajem razvoja ličnosti, talenata i socijalizacije. Deca se uče potpuno samostalnoj ishrani i korišćenju noše (ukoliko nisu ranije odviknuti od pelena, ali se i kad idu na nošu i dalje posle velike nužde peru). Svakodnevno se rade i vežbe za kičmu i stopala, a jednom nedeljno imaju časove engleskog (koje drži profesor Engleskog jezika) i kreativnu radionicu (koju vodi profesionalni likovni umetnik). Grupa je mala, kapaciteta 10-12 dece.
Detaljan plan rada možete saznati prilikom posete našem vrtiću.

Vrtić – Prostor namenjen ovoj grupi obuhvata veliku igraonicu, kupatilo i odvojenu trpezariju. Sa decom radi viši vaspitač, program je u odnosu na prethodne uzraste proširen, i dalje imaju posebnog profesora Engleskog i likovnog, a detaljnije informacije o programu i radu ove grupe možete dobiti prilikom posete našem vrtiću.

*Sva deca imaju i aktivnosti na otvorenom, i za to koriste dvorište i terase.
*Sva deca, na dan svog rođendana, imaju u vrtiću organizovanu proslavu rođendana sa decom iz vrtića, dobijaju od vrtića rođendansku tortu sa nekim od dečijih motiva, i prikladan poklon. (kao dar od vrtića)
*Sva deca imaju dva sistematska pregleda godišnje kod našeg pedijatra, mesečnu evidenciju težine i visine, nedeljnu kontrolu zdravlja i mogućnost pregleda u slučaju potrebe svakodnevno. Usluge pedijatra u ordinaciji vrtića kao i u poliklinici „Centar plus“ se ne naplaćuju dodatno. Prilikom sistematskih pregleda postoji mogućnost uzimanja briseva i krvi na analize od strane biohemijske laboratorije.
* Drugo i treće upisano dete iz iste porodice imaju popust na naše usluge

Ishrana: Deca imaju 5 obroka dnevno, po jelovniku koji pravi pedijatar svake nedelje, u skladu sa nutritivnim potrebama i uzrastom deteta.
Novorođenčad i deca koja još ne žvaću dobijaju miksiranu hranu, koja se svakodnevno priprema od teletine uz dodatak minimalno 4-5 vrsta povrća. Deca se postepeno privikavaju na seckanu, a potom i na klasično pripremljenu hranu.
Osim doručka, ručka i večere, tokom dana postoje i dve užine, od kojih je jedna voćna i sastoji se od minimalno 3-4 vrste voća, uz dodatak keksa ili pirinčane kaše deci do 2 god.
U vrtiću i jaslama se takodje organizuje ishrana za decu sa alergijama na hranu (gluten-pšenično brašno, belance, mleko, kakao, ribu, kao i za alergične na neku vrstu voća/povrća)

Ukoliko ste zainteresovani, pozovite nas telefonom i posetite sa svojim mališanom naš vrtić iz bajke…

Komentari

Ostavite odgovor