Zatamnjivanje stakala Black Glass

Zatamnjivanje stakala Black Glass

Podaci

Ivana Markovića 17 Novi Beograd , Beograd 063/822 90 96 http://www.tamnastakla.com black.glass@yahoo.com

O kompaniji

Black Glass je specijalizovani servis za zatamnjivanje stakala i ugradnju folija.
Ukoliko Vam smeta sunčevo zračenje i toplota dok vozite, ili želite da ulepšate Vaš auto, ovde možete saznati sve o tome.

Black Glass servis koristi isključivo Llumar folije koje su trenutno najkvalitetnije u svetu. Nivo zaštite od sunca i UV zračenja ne zavisi od nivoa zatamnjenja, sve Llumar folije imaju podjednaku zaštitu, a daleko veću od drugih folija niže klase kao što su Global ili SunGuard.

Folije prigušuju jaku sunčevu svetlost, smanjuju toplotu u autu i filtriraju štetno sunčevo zračenje
Vožnja automobilom pri jakoj sunčevoj svetlosti izaziva umor, opterećuje oči i znatno umanjuje koncentraciju vozača. Ugradnjom auto folija, unutrašnjost automobila će postati svežija i komfornija, što umanjuje potrebu za korišćenjem klima uređaja u automobilu. Ugrađene folije smanjuju UV zračenje čak do 99,5%, zbog čega se znatno smanjuje verovatnoća nastanka oboljenja usled UV-zračenja i sprečava bleđenje enterijera

Staklo sa folijom postaje bezbedno i jako
Folije se ugrađuju sa unutrašnje strane stakala na automobilu i ojačavaju staklo, što pruža sigurnost prilikom lomljenja stakla. U slučaju saobraćajnih nezgoda, folije omogućavaju da se razbijeno staklo zadrži na mestu, odnosno sprečava se rasipanje sitnih komadića stakla. Takođe se povećava čvrstina stakla što onemogućava razbijanje stakla zbog provale.

ZAKON
Zatamnjivanje stakala je dozvoljeno novim Pravilnikom, tj. članom 72 Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima koji je stupio na snagu 25.04.2012. Pravilnik je objavljen u Službenom glasniku RS broj 040/2012.
Sva stakla iza stuba mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja, a dodatno zatamnjenje stakala u ravni vozača ne sme biti veće od 30% (ranije je to bilo 25%). Prednja šoferšajbna ne sme se naknadno zatamnjivati.
Netačna je informacija da folija koja ispunjava zakonske okvire ne postoji. Maksimalno zatamnjeno staklo bez folije (na Reanult i Opel vozilima) je do 22%. Kada se na to doda najsvetlija folija koja zatamnjuje staklo nekih 5-7%, ispunjavaju se zakonsi okviri od 30%.

Za ugrađene folije koje zadovoljavaju zakonski okvir izdaju se ATESTI o propusljivosti folije.

Napomena: U nekim medijima je objavljeno da se ne sme zatamnjivati zadnja šoferšajbna što je apsolutno netačno. U članu 72 Pravilnika stoji da se vetrobran ne sme zatamnjivati, a u članu 4 tačka 8 Pravilnika stoji „Vetrobran je okno na PREDNJOJ strani motornih vozila“, pa samim tim jasno je da se samo prednja šoferšajbna ne sme zatamnjivati, jer zadnji vetrobran spada u „ostala stakla koja nisu u ravni vozača“ i koja se mogu naknadno zatamniti bez ograničenja.

Ovaj pravilnik možete preuzeti i pročitati OVDE

ZATAMNJIVANJE STAKALA – ZAŠTO BLACK GLASS?

Iskustvo – Preko 10.000 zadovoljnih vozača
Vrhunski materijal – Llumar folije sa najboljim karakteristikama
Vrhunska montaža i brzina – Ugradnja do 1h uz tim sertifikovanih montažera
Izdavanje atesta – Black Glass je jedini serivis koji izdaje ateste
Garancija – Black Glass daje pismenu garanciju od 5 godina
Izbor termina kada Vama odgovara – Svaki dan (i vikendom) 9-21h.

Komentari

Ostavite odgovor