Uredjenje bašte i vrta Sil Club

Uredjenje bašte i vrta Sil Club

Podaci

Kočina 7 Senta 069/181 51 82 http://www.cudesna-zivaograda.rs silclub@sabotronic.co.rs

O kompaniji

Zaštitna i ukrasna živa ograda koja raste visine i do 3m.

Ono što će jedan vrt učiniti posebnim jeste lični pečat vlasnika. Baštovanstvo, kao kreativna veština uređenja eksterijera, nudi niz inovativnih i maštovitih rešenja za ozelenjavanje privatnih ili javnih površina, a pravi odabir sadnica može da oplemeni i obogati prostor baš onako kako ste oduvek želeli.
Višegodišnja listopadna biljka – Turkmenistanski brest (Ulmus pumila celler) je specifična zbog brzog rasta. Godišnje izraste 1,2 -1,4 metra a za dve godine može da dostigne visinu uobičajene ograde od 2 metra. Nije čudo, što je trivijalni naziv zasađene živice “ČUDESNA ŽIVA OGRADA” Sadnja ovih biljaka moguća je u svim vrstama zemljišta i dobro trpi čak i neobrađeno tlo. Otporna je na sve vremenske uslove. Nije previše zahtevna za negu i lako se održava. Sadi se jednoredno ili dvoredno (cik-cak) u dubinu oko 40 cm, razmaka 20 odn. 25 cm. Pošto vremenom prerasta u gusti žbunj, sa isprepletenim grančicama čini atraktivnu zaštitnu ogradu. Ukoliko se više zaliva, brže će napredovati sa rastom. Nakon sadnje, u prvom vegetacionom periodu, neophodno je orezivanje novih grančica na dužinu oko 10-15 cm od mesta zadnjeg račvanja, kako bi se biljka što više razgranala i ojačala. Na taj način njeni zeleni, sitni listovi formiraju gustu živu ogradu, čime se stvara odlična zaštita, i od prašine, i buke.
Ove biljke se mogu zasaditi i pojedinačno. Možete ih oblikovati po želji, i da na taj način sebi ulepšate prostor u kojem boravite i sačuvaju Vašu privatnost.
S obzirom da nije previše zahtevna za negu, njeno lako održavanje omogućiće Vam da formiranje raznih prostornih oblika od žive ograde protekne u igri i zabavi. A kako dobro podnose sečenje, uobličavanje žbunova će obradovati celu porodicu. Ukoliko živite u bučnom kraju naselja, turkmenistanski sil će Vam poslužiti kao odličan izolator buke. Takođe je otporan na sve vremenske uslove, a i troškovi sađenja su, u odnosu na drugo bilje, pristupačni svakom džepu.
Ovo čudesno žbunje će doneti radost Vama kao baštovanu, Vašoj porodici kojoj ćete pružiti zdravo i prijatno utočište i Vašem vrtu koji ćete brzo i jednostavno ulepšati i lako održavati.

Sadnice za buduću ČUDESNU ŽIVU OGRADU

Turkmenistanski brest (Ulmus pumila celer)

Biljka idealna za uređenje vrta, bašte, ulice ili bulevara. Svejedno je da li se radi o kući, zgradi, poslovnom prostoru ili o eko-ogradi fabrika, tržnih centara, škola, dečijih igrališta, sportskih terena, čudesna živa ograda brzo će oplemeniti vaš životni i radni ambijent.

Zašto odabrati ovu biljku:
• brzo raste, godišnje preko 1,2m
• stvara prijatnu mikro klimu
• nije previše zahtevna za negu
• stvara veoma dobru zaštitu od prašine i buke
• rast biljke se može regulisati
• mali troškovi sađenja

Komentari

Ostavite odgovor

4 komentara

interesuje me cena sadnice brzorastuce ograde

Odgovori

Poštovana, osnovna cena brzo rastuće sadnice je 56din, ali niko ne kupuje po toj ceni izuzev ko kupuje manje od 25 komada, jer imamo razne opcije za snižavanje cene.
Lep pozdrav !


SIL CLUB d.o.o. Senta
http://www.cudesna-zivaograda.rs
office.cudesna.zivaograda@gmail.com
069/1-815-182

hvala na odgovoru,interesuje me na koliko razmaka se sade sadnice i da li imate zimzelene,htela bih da mi to bude zid izmedju komsije i mene 25m

Za nadomest čvrste ograde treba koristiti dvorednu sadnju ( cik-cak) sa 7 ili 8 komada po dužnom metru. Razmak između biljaka u istom redu je 25 cm, a razmak između redova je oko 30 cm. Ova biljka nije zimzelena ali ni zimi nije providna, eventualno je prozirna. Pogledajte zimsku sliku u galeriji slika na sajtu:
SIL CLUB d.o.o. Senta
http://www.cudesna-zivaograda.rs
office.cudesna.zivaograda@gmail.com
069/1-815-182