Izrada kolica za pse – Dragan Dimitrijević

Izrada kolica za pse – Dragan Dimitrijević

O kompaniji

Svedoci smo sve češćih zdravstvenih problema, slučajnih ili namernih povreda naših voljenih ljubimaca i njihovih uličnih drugara, pri čemu veći deo njih ostaje sa delimično ili potpuno oduzetim zadnjim ekstremitetima.

Imao sam tu nesreću da svog psa gledam kako se nedeljama muči, vuče zadnji deo tela po tlu, pri čemu se stvaraju gadne rane koje krvare, a ona se radosno vuče da bi mi prišla. Tražio sam po internetu i našao popriličan broj web-prodavnica sa invalidskim kolicima za pse, ali su tu iskrsla dva problema:
1. cena koja se kreće od nekih 200 $ pa na više (bez troškova transporta koji su veoma bliski toj cifri, iz US-a) i
2. nemogućnost da se od nas (mislim na Srbiju) takva kolica naruče.

Ostavljajući svoje zanimanje (programer i web dizajner) po strani, prihvatio sam se svoje profesije, mašinskog inženjera, i od dostupnih materijala u našim prodavnicama isplanirao i napravio prva kolica za svoju ljubimicu. Radost je bila obostrana, tačnije trostrana jer se pored Mice (keruše) i mene, funkcionalnosti i rešenju kolica obradovao i naš vet. Milan (vet. ambulanta „Spina“), koji je zdušno počeo da me preporučuje vlasnicima pasa, svojim pacijentima sa sličnim problemima. Osim preporuka gospodina Milana, ljudi su mi prilazili na ulici, raspitivali se i naručivali kolica tako da sve to polako prerasta u mali posao.

Cena
Osnovna cena za standardna kolica, a to su kolica za pse do 15kg ili visine ramena do 30cm sa ravnom osovinom između točkova je od 60€ do 100€.
Za izradu stabilnijih kolica sa stranicama pod uglom, kolica za ljubimce većih visina i težina (ukoliko se proceni da bi kolica to mogla da izdrže), kolica čija je osovina točkova savijana ili sečena, oblika slova “ _П_ “ kao i za posebno ojačana kolica cena se kreće u opsegu od 100€ do 150€.
Cena dolaska za uzimanje mera, kontrolu pre završnih radova i predaje kolica ne ulazi u gore pomenute iznose i određuju se dogovorno.
Za posebne konstrukcije kolica za pse, kao i za izradu dodatnih veza i kesa, cena se dogovara.

Komentari

Ostavite odgovor

2 komentara

Imam macu koja ne moze na zadnje noge teska je oko 3 kg sta je potrebno da vam dostavim za izradu kolica i cena koja bi bila.
Pozdrav Dragica

Odgovori

imam psa dalmatinca ima oko 40kg dali bi mogla kolica za njega dase naprave i kolika bi cena bila molim vas zaodgovor jer mi je jako stalo do mog psa i njegovog daljeg zivota jer nebi volela da me nateraju dagauspavam zbog toga unapred hvala…

Odgovori