Galerija Iva Art

Galerija Iva Art

Podaci

Kraljevačka 74 Voždovac , Beograd 063/624 169 http://www.prodaja-pirografije-slike.rs ivankadjordjevic@hotmail.com

O kompaniji

Zaljubljenik ste u jedinstvene umetničke radove i želite svom prostoru istovremeno da date dozu posebnosti i dinamike, ali i ostavite svoj pečat?

 

Ukoliko se pronalazite u ovim redovima, onda je Galerija Iva Art ono što će odgovoriti Vašim željama.

 

Galerija se nalazi u Beogradu, a autor pirografije je Ivanka Đorđević Končar.

 

 

NUDI SLEDEĆE USLUGE

– Kupovina gotovih slika

– Izrada slika po narudžbi – u tom slučaju, neophodno je dostaviti fotografiju traženog motiva

– Pirografsko ispisivanje potrebnih tekstova (naziva firmi, kafića, hotela i ostalog po zahtevu) na punom drvetu ili šperploči.

 

Ivanka Djordjevic Koncar Pirografija

 

O AUTORU

Ivanka Đorđević Končar autor je pirografije, akvarela i pastela. Rođena je 6. aprila 1956. godine u Kraljevu, u Srbiji. Posle završene osnovne škole, sa roditeljima se preselila u Beograd, gde je završila gimnaziju i srednju muzičku školu (svira violinu). Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1980. godine i odmah počela da radi, a sve vreme se amaterski bavila muzikom i slikanjem.

 

Pirografija ju je privukla i osvojila pre desetak godina. Do sada je imala dve dobro ocenjene samostalne izložbe, 2012. i 2013. godine, a učestvovala je i na nekoliko grupnih izložbi.

 

Galerija Iva Art Beograd

 

ŠTA JE PIROGRAFIJA?

Pirografija je umetnost ukrašavanja drveta, kože ili papira.

 

Reč pirografija nastala je od grčkih reči PYRO (što znači vatra) i GRAFOS (što znači pisanje), i tradicionalni je oblik umetnosti.

 

Kako se primenjuje?

 

Koristi se zagrejani metalni vrh ili usijana žica kojima se pali podloga od drveta ili nekog drugog materijala. U novije vreme koristi se električni pirograf, koji podseća na lemilicu i ima promenljive vrhove različitih preseka.

 

Na ovaj način se dobija veliki opseg prirodnih tonova i senki – mogu se dobiti slike u sepia tonovima ili jako tamni dramatični efekti.

 

Galerija Iva Art Beograd

 

 

Ne prašta greške

Pirografija zahteva dosta vremena i strpljenja. U potpunosti se radi slobodnom rukom, a svaka linija i svaka tačka se precizno iscrtavaju. Zato pirografija ne podnosi grešku, pa je pre početka slikanja neophodno imati jasnu zamisao konačnog izgleda slike, odnosno rasporeda tamnih i svetlih površina.

 

Za pirografiju se obično koristi drvo, ali se takođe primenjuje i na predmetima od kože.

 

Pored igre svetla i senki, postizanja dramatične tamne i prijatne sepije, stvaranja različitih tekstura koje se postižu korišćenjem izmenljivih vrhova različitih oblika (špicevi i pljosnate površine različitih profila), u završnici se može koristiti i boja, što celoj priči daje novu dimenziju.

 

Galerija Iva Art Beograd

 

Onima koji nisu vešti u crtanju ostaje indigo, a postoje i knjige šablona po kojima se može crtati. Mogu se pored celih slika raditi različiti dekorativni detalji na predmetima koji imaju nekakvu upotrebnu vrednost. Takođe, pirografija se koristi za kaligrafsko ispisivanje tekstova na drvetu.

 

Dakle, bilo da tražite gotovu sliku koja će Vas osvojiti čim je ugledate ili imate zamisao i želite da slobodnom rukom umetnika bude preneta na podlogu najstarijim načinom pisanja, Galerija Iva Art tu je za Vas!

 

Pratite naš rad na Facebook stranici Iva Art

Komentari

Ostavite odgovor