Klub borilačkih veština Zemun

Klub borilačkih veština Zemun

Podaci

Ugrinovačka 104 Zemun , Beograd 011/323 47 36
063/555 453
http://www.aikidoklub.com aikidozemun@gmail.com

O kompaniji

Aikido Trening
Aikido se preporučuje za pospešivanje zdravstvenog stanja dece i odraslih i razvija mnoge pozitivne osobine kroz sam trening. Aikido treninzi nisu fizički previše naporni i stoga ne uslovljavaju članove vrhunskom fizičkom kondicijom. U aikidou nema starosnih ograničenja zato što se radi o samoodbmrambenoj borilačkoj veštini a ne o sportu u kome se takmičimo da bi smo pobedili. Zbog toga je i mogućnost povreda na treninzima svedena na minimum. Sa treninga svi izlaze kao pobednici. Ovde ne postoje talenti ni antitalenti već jednostavno postoje aikidoke. Zato aikidoom možemo da se bavimo čitav život bez odricanja.

Aikido Klub Zemun
Klub za Borilačke Veštine i Rekreaciju Zemun (Aikido Klub Zemun) je osnovan u oktobru 1997. godine, u prizemlju dvorišne kuće u Ugrinovačkoj 104 u Zemunu. Povod za osnivanje Aikido Kluba Zemun je bila Viša trenerska škola na odseku za Realni aikido pri fakultetu za Fizičku kulturu u Novom Sadu na kojoj je Žuža Dejan (glavni trener Kluba) studirao. Logično je bilo da će nakon završetka ovih studija Dejan započeti sa svojim trenerskim radom u nekom aikido Klubu, pa kako se ukazala zgodna prilika da se to desi u sopstvenom prostoru logično je bilo da se ta prilika i iskoristi.

Klub je na prvom treningu okupio 7 članova, uglavnom dece komšija i poznanika. Tu grupu predvodio je Dejan Žuža tada nosilac braon pojasa 1. Kyu sa svojih 19 godina. Ubrzo potom formira se grupa za odrasle članove koju je vodio Dejanov drug i kolega Majstor Vladimir Vokić, tada nosilac crnog pojasa 2. DAN. Uporedo sa radom Kluba počela je sa radom i sportska ordinacija koju i danas organizuje i vodi Dr. Milica Nikolić Žuža. Miloš Žuža kao „domaćin“ Kluba zajedno sa trenerom i sinom Dejanom i suprugom i Doktorkom Milicom činio je da se ova organizacija Kluba u početku može nazvati porodičnom. Takvu atmosferu trudimo se da, i danas, prenesemo u pravom smislu te reči i na ostale članove Kluba.

U našem klubu svakom učeniku se posvećuje dovojlno pažnje, a početnicima se maksimalno prilagođavamo da bi se oni brže i lakše uklopili u novu sredinu i da bi istovremeno put ka spoznaji aikido-a kao borilačke veštine protekao što lakše i bezbolnije. U svakoj grupi postoje pored trenera najmanje 1 pa čak i 2 asistenta koji imaju zadatak da pored asistiranja u tehnikama treneru koji vodi trening posvete učenicima dodatnu pažnju i koriguju njihov rad na samom početku kako u pripremnom delu treninga kod osnovnih vežbi zagrevanja (aiki-taiso gimnastike) ili kod aikido padova, aikido kretanja tako i kod samih aikido tehnika.

Komentari

Ostavite odgovor