Konjički klub Pegaz

Konjički klub Pegaz

Podaci

Paštrovićeva 2 Čukarica , Beograd 064/112 12 54 http://www.kkpegaz.org.rs kk.pegaz@eunet.rs

O kompaniji

Konjički klub „Pegaz“ je osnovan 1992. godine, sa sedištem na beogradskom Hipodromu, ulica Paštrovićeva 2. Adresa za slanje pošte je Požeška 5, a tu se nalaze i prostorije kluba. Štala, u kojoj je trenutno smešteno 11 grla, nalazi se u starom štalskom krugu, na prostoru Hipodroma, u podnožju Košutnjaka. Koristimo polovinu objekta štale, poznate pod nazivom „stara zobnatička štala“. Štala je udaljena od klupskih prostorija nešto više od 100 metara.

Konjički klub „Pegaz“ je član SAVEZA ZA KONJIČKI SPORT SRBIJE – OLIMPIJSKE I FEI DISCIPLINE odnosno SAVEZA ZA KONJIČKI SPORT SRBIJE I CRNE GORE – OLIMPIJSKE I FEI DISCIPLINE. Naš strukovni savez (gore naveden) je član olimpijskog komiteta, kao i punopravan član Međunarodne Konjičke Federacije. U ovom momentu, početkom 2005. godine, KK „Pegaz“ spada u red onih konjičkih klubova, koji su licencu za edukativni i trenažni rad, što znači da smo ispunili sve zakonske odredbe i uslove za obuku u školi jahanja i vožnje zaprega, kao i uslove za pripremni rad i takmičenje sportista u disciplinama konjičkog sporta.

Konjički klub „Pegaz“ je i regionalno povezan sa ostalim konjičkim klubovima na teritoriji grada Beograda, tako da je punopravan član Konjičkog Saveza Beograda. Zajedno sa konjičkim klubovima sa teritorije opštine Čukarica, KK „Pegaz“ je punopravan član Saveza Konjičkih Klubova opštine Čukarica. Klub je, takođe, član Saveza Sportova na opštini Čukarica.

Konjički programi
Osnovna orijentacija našeg kluba je edukacija najmlađih. Naravno, u našim programima svi uzrasti mogu ostvariti svoje potrebe za konjičkom rekreacijom. Kada se dostigne odgovarajući kvalitet, moguće je uzeti učešća i u konjičkim sportskim disciplinama. Trenutno, u našem strukovnom savezu, organizuje se takmičenje u sledećim sportskim disciplinama:
– preskakanje prepona
– dresura
– vožnja zaprega (jednopreg, dvopreg, četvoropreg)
– endjurans
Više informacija o konjičkim programima, možete naći OVDE

Komentari

Ostavite odgovor

Jedan komentar

Ako volite konje, onda je Pegaz pravi izbor skole jahanja! A i svidja mi se i mit o Pegazu, letecem konju na njihovom sajtu!

Odgovori