Kape i šeširi Kapa Rade

Kape i šeširi Kapa Rade

Podaci

Balkanska 34 Savski Venac , Beograd 011/264 32 06
http://www.kaparade.com liparland@hotmail.com
ponutosrečetpetsubned
09:00
19:30
09:00
19:30
09:00
19:30
09:00
19:30
09:00
19:30
09:00
15:00
Ne
Radi

O kompaniji

Kapa Rade izrađuje sve kape i šešire ručno od prirodnih materijala. Ručna izrada kapa i šešira je prava veština koja zahteva veliko umeće i iskustvo. Na taj način, zahvaljujući ručnoj izradi, svi naši šeširi i kape predstavljaju unikate.

Bez obzira za koju priliku i namenu Vam trebaju kapa ili šešir, kod nas ćete ih sigurno naći.

Kod nas u radnju često uđu poznate ličnosti, glumci, slikari, boemi sa stilom koji znaju da šeširi i kape nikada neće izaći iz mode. Kupci u ovoj šeširdžinici bili su i Petar Kralj, Josif Tatić, Bora Todorović, Haris Džinović… , ali i veliki broj običnih ljudi koji znaju šta je kvalitet. Naši ukrasi za glavu predstavljaju sastavni deo njihovog imidža.

Pored izrade za svakodnevne potrebe, kape i šešire pravimo i za pozorišne predstave, za razne manifestacije, TV serije i filmove. U Kapa Rade robu naručuju i razni stilisti i kostimografi iz pozorišta.
Angažovani smo bili za filmske, televizijske i pozorišne poduhvate, poput:
– Montevideo, Bog te video,
– Selo gori, a baba se češlja,
– Moj rođak sa sela,
– Maratonci,
– Čikago,
– Sveti Georgije ubiva aždahu,
– Čarlston za Ognjenku…

Pozorišta, sa kojima se kapa Rade može pohvaliti, da je imao saradnju, su:
– JDP
– Srpsko Narodno Pozorište
– Atelje 212
– Beogradsko Dramsko Pozorište
– Pozorište na Terazijama …

Takođe, kapa Rade su, za svoje potrebe, angažovali festivali „Beovizija“ i „Evrovizija“.

Zanatska radnja Rade osnovana 1950. godine i od tada su iz nje izašli šeširi, kape i cilindri različitih veličina i oblika u velikom broju.
Davne 1950.god. kad je bilo nezamislivo videti poštovanog beogradskog gospodina na ulici bez šešira, Radoslav Stefanović, školovani šeširdžija, ponosno je otvorio svoju radnju.

Posao je išao kao podmazan jer je Balkanska ulica bila glavna transverzala starog Beograda. U porodičnom duhu i iz ljubavi prema šeširima, Radoslavljev sin Branislav nastavlja tradiciju i ostaje u radnji sve do 2005.god. Tada njegova ćerka Vera preuzima porodični posao sa svojim mužem Goranom Miloševićem u cilju održavanja starinskog duha i sprečavanja da ovaj, obavezni i u isto vreme neobavezni, modni detalj padne u zaborav.

Na tradiciji kvaliteta se razvija nova, savremena radionica za ručnu izradu svih vrsta kapa i šešira po porudžbini. Takođe, kapa Rade vrši prepravke i popravke kapa i šešira.
Bavimo se i izradom svih vrsta šapki, svih vojski, kao i policijskih i šapki komunalne policije. Izrada po nacrtu i porudžbini.

Komentari

Ostavite odgovor

4 komentara

Poštovani,
Molim vas da mi pošaljete katalog muških zimskih šešira sa cenovnikom,
kao i mogućnost isporuke za Makedoniju
Pozdrav
Oliver Vuksanović

Odgovori

molim vas pošaljite mi katalog muških zimskih šešira sa cenovnikom,pozdrav

Odgovori

Divan stari zanat, porodican posao, jedan od onih koji jos mirise na stari Beograd, kojem je novo vreme donelo da postane umetnost. I da oplemeni kostime u domacem filmu…svaka cast.

Odgovori

Da li radite? Mene bi zanimala izrada sapke, mornaricke, recne…ili da mi posaljete fotke ako imate izrarjene, 57-58.pozdrav