Gazdinstvo Pegaz

Gazdinstvo Pegaz

Podaci

Timočki put 142 Ripanj , Beograd 064/112 12 54 gazdinstvo.pegaz@gmail.com

O kompaniji

Konjički klub „Pegaz“ je osnovan 1992. godine, sa sedištem na beogradskom Hipodromu, a kasnije prerasta u gazdinstvo.

Gazdinstvo Pegaz je član SAVEZA ZA KONJIČKI SPORT SRBIJE – OLIMPIJSKE I FEI DISCIPLINE odnosno SAVEZA ZA KONJIČKI SPORT SRBIJE I CRNE GORE – OLIMPIJSKE I FEI DISCIPLINE. Naš strukovni savez je član olimpijskog komiteta, kao i punopravan član Međunarodne Konjičke Federacije. Početkom 2005. godine, KK „Pegaz“ spada u red onih konjičkih klubova, koji su licencu za edukativni i trenažni rad, što znači da smo ispunili sve zakonske odredbe i uslove za obuku u školi jahanja i vožnje zaprega, kao i uslove za pripremni rad i takmičenje sportista u disciplinama konjičkog sporta.

Konjički programi
Osnovna orijentacija našeg gazdinstva je edukacija najmlađih. Naravno, u našim programima svi uzrasti mogu ostvariti svoje potrebe za konjičkom rekreacijom. Kada se dostigne odgovarajući kvalitet, moguće je uzeti učešća i u konjičkim sportskim disciplinama. Trenutno, u našem strukovnom savezu, organizuje se takmičenje u sledećim sportskim disciplinama:
– preskakanje prepona
– dresura
– vožnja zaprega (jednopreg, dvopreg, četvoropreg)
– endjurans

Komentari

Ostavite odgovor

Jedan komentar

Ako volite konje, onda je Pegaz pravi izbor skole jahanja! A i svidja mi se i mit o Pegazu, letecem konju na njihovom sajtu!

Odgovori