Savremeni etno restoran Kovač

Savremeni etno restoran Kovač

Podaci

Bulevar Oslobođenja 221 Voždovac , Beograd 011/246 23 43
063/415 215
http://www.restorankovac.com info@kovacgroup.com
ponutosrečetpetsubned
15:00
23:00
10:00
01:00
10:00
01:00
10:00
01:00
10:00
01:00
10:00
01:00
10:00
23:00

O kompaniji

JEDNOM KAFANA – UVEK KAFANA,
JEDNOM “KOVAČ” – UVEK “KOVAČ”

Na mestu kovačnice, koja datira još iz 1932. godine, otvorena je legendarna kafana „Kovač“, uporište putnika i ljubitelja dobrog zalogaja. Od tada do danas, u „Kovaču“ se puno pojelo i popilo. Brojne su priče ispričane, a zore dočekane uz umilne zvuke tambure, gitare, dominantnog kontrabasa i harmonike na kojima su svirane, ne samo izvorne pesme, već i zvuci mora, melodije dobro znanih francuskih šansona i pesme koje se mogu čuti od raspevanih gondolijera u Veneciji. „Kovač“ je stvoren za hedoniste. Nije ni čudo što se u njega utkao najmirisniji hlad Voždovca, zahvaljujući starim lipama.

Smenjivali su se gosti i menjali običaji, ali je pravilo ostalo isto – u „Kovač“ se uvek vraća. Mnogi su baš u “Kovaču“ iskovali svoju sreću. Priča se da je „krem“ beogradskog novinarstva s obližnjeg Fakulteta političkih nauka, upravo, u ”Kovaču” izučio jedan od važnih elemenata svog zanata – kafanu.

Kovač predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog. Velelepna stara kuća na ćošku, obnovljena je i opremljena po najsavremenijim ugostiteljskim standardima, zadržavajući vizuelnu autentičnost.

Kada se uđe u „Kovač“, imate osećaj da ste gost starih srpskih domaćina, pomalo zaboravljenih. Istovremeno, savremeni elementi upotpunili su arhaičan prostor. Menijem dominiraju jela tradicionalne srpske kuhinje – proja, domaći sir, kajmak i pršut za doručak. Kako dan odmiče – domaći hleb, teletina i jagnjetina ispod sača, punjene paprike, gurmanska rebarca na podvarku, sarme, pasulj, jaretina u mleku, dimljena svinjska kolenica sa flekicama, leskovačka mućkalica, đakonije sa roštilja. Sav roštilj se sprema na ćumuru što mu daje specijalnu mirisnu notu. Kuvari sami prave zimnicu onako kako se nekada pripremalo u drvenim kacama, buradima i staklenim teglama. Poslastice su, pak, posebna priča – orasnice, tufahije, baklava, čuvene hladne palačinke i domaće krempite, čokoladna torta od divljih pomarandži golicaju trbuhe i pokreću sva čula sladokusaca.

Za one, koji pronalaze užitak u čaši starog ili mladog vina, napravljeno je pravo malo carstvo. Zidove, koji sami odišu istoriju i tradiciju, dopunili su, čitavom dužinom velike sale, vinskim podrumom. Sav u staklu, sa više od 300 etiketa i kapacitetom od preko 2.000 boca, nešto je čime je „Kovač“ zakoračio u potpuno savremeni svet u tradicionalnim cipelama. Naravno, to ne znači da smo zaboravili na kraljicu među pićima – rakiju. Dunja, kajsija, travarica, šljiva, loza, medovača, bilo da su u čokanju ili čaši, zadovoljavaju ukuse i ozbiljnih poznavalaca i uživalaca u tom piću. Zastupljene su uglavnom sve srpske destilerije, koje se profesionalno bave proizvodnjom tog tradicionalnog srpskog destilata.

„Kovač“ danas čini tim mladih ljudi sa bogatim iskustvom, dobrim školama i, što je najvažnije, s velikom svešću o kvalitetu domaće tradicije i neizmernoj želji za njenim negovajem.

Šta da vam kažemo izuzev, zatvorite oči i uđite u taj svet, a za sve ostalo će se pobrinuti brižno osoblje restorana „Kovač“.

Komentari

Ostavite odgovor