Banka matičnih ćelija In Scientia Fides

Banka matičnih ćelija In Scientia Fides

Podaci

Uzun Mirkova 3A Stari Grad , Beograd 011/218 68 48, 0800/123 113
060/312 12 15
http://www.inscientiafides.rs info@inscientiafides.rs

O kompaniji

ČUVANJE MATIČNIH ĆELIJA PUTEM PREDSTAVNIŠTVA BIOBANKE INSCIENTIAFIDES ZA SRBIJU

Biobanka InScientiaFides ima zadovoljstvo da Vam ponudi u periodu od 17.09.2012. do 15.01.2103. specijane cene čuvanja matičnih ćelija
25 godina – 1695 Evra
30 godina – 1880 Evra

– Mogućnost plaćanja na 12 rata bez kamate

Predstavništvo InScientiaFides (ISF) – Biobanke za čuvanje matičnih ćelija iz krvi pupčanika, za Srbiju je ISF Sirmia, www.inscientiafides.rs.
InScientiaFides je privatna biobanka, sertifikovana i akreditovana od strane nadležnog zdravstvenog organa San Marina i Republike Italije, koja posluje u skladu sa EU smernicama i standardima kvaliteta ISO, GMP i FACT (Fondacije za akreditaciju celularne terapije).
ISF nudi usluge čuvanja matičnih ćelija na 30 godina, uz poštovanje najvišeg kvaliteta u tretiranja matičnih ćelija a koje se odnose na transport, preradu i krioprezervaciju odraslih/zrelih matičnih ćelija sa posebnim osvrtom na one sadržane u krvi pupčanika. Svaki proces koji se odvija u okviru Biobanke, uključujući transport, preradu i krioprezervaciju, ima validaciju koja je potvrđena od strane naučnog tima u skladu sa standardima FACT (Fondacija za akreditaciju celularne terapija). Otvaranjem predstavništva omogućeno je poštovanje i praćenje kvaliteta od momenta uzimanja matičnih ćelija pa do momenta otpuštanja matičnih ćelija za svrhe lečenja.

InScientiaFides je uključena u naučna istrazivanja kroz analizu i proučavanje odraslih matičnih ćelija u saradnji sa Bankom tkiva Bolnice San Camillo Forlanini u Rimu.
Biobanku InScientiaFides odlikuje naučni pristup uz maksimalno poštovanje laboratorijskih standarda i medicinske etike. Poštovanje međunarodnih standarda kvaliteta garancija pružanja visokokvalitetne usluge čuvanja matičnih ćelija:
• ISO 9001:2008, 38d (nezavisnih profesionalnih medicinskih i drugih zdravstvenih aktivnosti).
• GMP standardom (Good Manufacturing Practice) odnosi se na proizvodni proces u laboratoriji.
• U procesu smo akreditacije FACT (Fondacija za akreditaciju celularne terapije). FACT Akreditacija povećava nivo kvaliteta Biobanke InScientiaFides, imajući u vidu da se odnosi na celokupan proces od uzimanja uzorka, transporta, obrade tj proizvodnoog procesa u laboratoriji, krioprezervacije do slanja matičnih ćelija roditeljima za eventualno lečenje u budućnosti.

Komentari

Ostavite odgovor

27 komentara

Postovani,
Po struci sam molekularni biolog, pa interesuje me kako mogu dobiti akreditaciju za cuvanje maticnih celija, da li postoji neka obuka kod nas ili u inostranstvu, koliko kosta…Hvala!

srdacan pozdrav, Dragana Injac

Odgovori

Poštovana Kaća,

u cenu jeste uračunata Taksa od 8550 rsd. Više detalja o tome šta je uključeno u cenu možete pogledati na http://www.inscientiafides.rs/cena_cuvanja_maticnih_celija.html
http://www.inscientiafides.rs/sa_obuhvata_nasa_usluga.html

Za sva dodatna pitanja, stojimo na raspolaganju.
Biobanka ISF

Odgovori

Videla sma vašu ponudu sa novim cenama, da li je uključena taksa koja se plaća Ministarstvu zdravlja? hvala

Odgovori

Poštovani , možda , imam zainteresovanog investitora za otvaranje Banke matičnih ćelija u Srbiji.Samo znam da ima za tu namenu odvojenih 5.000.000,oo US $.Javite mi se ako ste zainteresovani.

Odgovori

sta znaci „uzorak dobar za cuvanje“ i da li se ovo razlikuje od banke do banke, kao sto mi se cini? hvala

Odgovori

Poštovani Đorđe,

uzorak je pogodan za čuvanje ukoliko je sterilan i ukoliko sadrži 100.000 matičnih ćelija i više. O kriterijumima kod drugih banaka, predlažem da se informišete kod njih.

Hvala na interesovanju.
ISF

Poštovana Katarina,

ukoliko je jednojajčana trudnoća uzima se jedan uzorak i kompatabilnost se podrazumeva, a ukoliko je dvojajčana uzimaju se dva uzorka i u slučaju da se uzme samo jedan uzorak kompatabilnost se ne podrazumeva, i verovatnoća je ista kao između sviih rođenih braće i sestara.
Kod jednojajčane trudnoće, plaća se jedan uzorak, a kod dvojajčane dva, s tim što drugi ima popust od 50%.

Hvala na interesovanju,
ISF

Odgovori

Da li se placa unapred rezervacija? I kada se plaća čuvanje? Hvala

Odgovori

Poštovana Jovana,

nema plaćanja unapred, celokupan iznos se plaća nakon dobijanja sertifikata iz naše laboratorije da je uzorak dobar/pogodan za čuvanje. To je u 4/5 nedelji nakon porođaja.
Ukoliko uzorak nije pogodan za čuvanje, sve troškove snosi ISF, uključujući i troškove prevoza.

Hvala na interesovanju,
ISF

Citala sam na Internetu o maticnim celijama, i iznenadjena sam koliku primenu mogu da imaju u nekim odsutnim trenucima, ako do njih dodje. I koliko ozbiljnih oboljenja takodje mogu da ublaze. Imam dva skolarca, ne planiram da imam vise dece ali bi sigurno ulozila u ovakav zalog za buducnost. Vidim da je ISF osigurala svoje korisnike i od eventualne „vise sile“. Svaka cast na poslovnoj politici, nadam se da ce mnoge trudnice postati vasi korisnici!

Odgovori

Poštovana Dragana,

zahvaljujemo se na komenatru. Da ne bude zabune, trenutno su potvrđena i prihvaćena lečenja matičnim ćelijama za leukemije, metaboličke bolesti i anemije. Sa druge strane, niz istraživanja se vodi za druge bolesti, ali za sada je to na nivou istraživanja i nema široku primenu u lečenju.U skladu sa navedenim, apelujemo na buduće roditelje da uzimaju u obzir trenutno potvrđene terapije, pri donošenju odluke. Širi spisak bolesti možete pročitati na sledećem linku

http://inscientiafides.rs/lecenje_maticnim_celijama.html

Šta se dešava ako mom detetu zatrebaju njegove matične ćelije za lečenje u Japanu, da li ih šaljete i tamo ili samo u Srbiju?

Odgovori

Poštovani Cane,

matične ćelije se dostavljaju na svakom mestu u svetu.

Hvala na interesovanju.
ISF

Da li se kompatabilnost podrazumeva medju njima?
hvala

Odgovori

kada je blizanačka trudnoca u pitanju, da li se uzima jedan uzorak ili dva?

Odgovori

Poštovani Vlado, potrebno je uraditi analize krvi pre porođaja, tačnije u poslednjem mesecu trudnoće. Te rezultate šaljete nama, a mi ih prosleđujemo medicinskom direktoru laboratorije ISF. Nakon njegove potvrde, javljamo roditeljima da li može da se obavi procedura prikupljanja matičnih ćelija pupčanika. Zaraženi uzorci nisu mogući za lečenje i ovo je jedna od provera. Takođe u našoj laboratoriji se duplo proverava i krv pristigla nakon porođaja, koja se šalje uz matične ćelije.
Analize koje se vrše su: anti HIV 1 i 2, Hepatitis B i C, TPHA,VDRL i dr.

Hvala na interesovanju,
ISF

Odgovori

Poštovana Majo,

ukoliko uzorak nije pogodan za čuvanje, tj bakteriološki je neispravan ili sadrži nedovoljan broj matičnih ćelija za lečenje, tj ispod 100.000, onda se automatski raskida ugovor i vi ne snosite nikakve troškove. Sve troškove, uključujući troškove prevoza snosi ISF tj predstavništvo za Srbiju, ISF Sirmia.

Hvala na interesovanju,
ISF

Odgovori

Poštovana Milice,

procedura uzimanja matičnih ćelija se obavlja i u manjim gradovima, takođe i u Zrenjaninu. ISF je potpisala ugovor sa njima i oni su edukovani za proceduru.

Hvala na interesovanju,
ISF

Odgovori

Da li je potrebno raditi i koje analize krvi pre poradjaja?

Odgovori

Šta se dešava ako uzorak nije dobar za čuvanje, da li se plaća u tom slučaju?

Odgovori

Da li matične ćelije mogu da se uzimaju i u manjim gradovima ili samo u Beogradu? Konkretno me interesuje Zrenjanin.

Odgovori

Poštovana Jelena,

u 8. mesecu trudnoće bi trebalo da se potpiše ugovor sa biobankom, sa tim što je poslednji rok, koji se ne preporučuje 2 nedelje pre porođaja.

Hvala na interesovanju.
ISF

Odgovori

Poštovana Goco,

matične ćelije Vaše bebe su njeno vlasništvo sa tim što Vi i Vaš suprug raspolažete njima do 18.-te godine vašeg deteta. Nakon toga njima raspolaže isključivo Vaše dete. Čuvajući u privatnoj biobanci, omogućavate da ukoliko se pokaže kompatabilnost, matične ćelije koriste i prva linija srodnika (roditelji, braća, seste).

Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati ranim danima od 9-17h na besplatan broj iz fiksne mreže 0800 123 113.

Hvala na interesovanju.
ISF

Odgovori

Poštovana Dubravka,
Biobanka InScientiaFides, sa ciljem osiguranja najvišeg kvaliteta procesa, preduzela je sve mere bezbednosti kako bi dugoročno obezbedila kriokonzervaciju matičnih ćelija.
Svi uzorci su osigurani u slučaju bankrotstva naše biobanke. Takođe u slučaju prirodnih nepogoda putem tzv „Desister recovery“
Više o sistemima zaštite pročitajte na http://inscientiafides.rs/sertifikati.html

Hvala na interesovanju.
ISF

Odgovori

Imam jedno pitanje, do kada najkasnije mora da se pokrene procedura pre porodjaja?

Srdacan Pozdrav,
jelena

Odgovori

Ko sve moze da koristi maticne celije moje bebe? Kakva je procedura ako nam zatrebaju maticne celije za lecenje?

Odgovori

Da li su uzorci osigurani i da li se placa njihovo koriscenje za lecenje?

Odgovori