Dom za stara lica Senjački Kutak

Dom za stara lica Senjački Kutak

Podaci

Bulevar JNA 107b Voždovac , Beograd 069/180 39 81, 069/100 79 72 https://senjackikutak.rs senjackikutak@gmail.com
ponutosrečetpetsubned
00:00
24:00
00:00
24:00
00:00
24:00
00:00
24:00
00:00
24:00
00:00
24:00
00:00
24:00

O kompaniji

Starost nije nešto čemu se previše radujemo, ali jeste nešto što je neminovno. Kad već mora da se dogodi, bilo bi lepo da je provedemo što lepše i kvalitetnije.

Dom za stara lica Senjački Kutak je mesto u kome sva stara i odrasla lica mogu da dobiju potrebnu negu, pomoć i naravno smeštaj.

 

Dom za stara lica Senjacki Kutak Beograd

 

Znamo koliko je nekada teško nositi se sa situacijom u kojoj o nekome koga mnogo volite, možda, ne možete da brinete. Znamo i koliko je važno da budete sigurni u to kome prepuštate tu brigu. Jednostavno, znamo koliko su neke životne odluke teške i želeli smo da vam ih, što je više moguće, olakšamo. Postavili smo se na vaše i mesto naših korisnika i postavili pitanje šta je ono što bi nam bilo važno? Odgovor je bio i više nego jednostavan – stručno osoblje, konstantna nega, ali i komfor. Svim ovim zahtevima smo, nadamo se, uspešno odgovorili i započeli zajedničku avanturu. Napravili smo mali raj u koji rado primamo nove stanare. Pre svega smo odabrali izuzetno stručno osoblje koje je našim korisnicima non-stop na raspolaganju, ali smo se potrudili i da svaki deo prostora dobro opremimo i u skladu sa potrebama korisnika.
Dakle, ono što je naš cilj, jeste da onima kojima je to potrebno, obezbedimo kvalitetan smeštaj, kao i mirnu starost.

 

Vršimo usluge smeštaja:

  • Starih lica
  • Odraslih lica

 

SMEŠTAJ STARIH LICA

Starost niko ne treba da proživi sam, pogotovo ako za tim nema potrebe. Iako svi znamo da bi konstantno prisustvo porodice bilo idealno, isto tako znamo i da, nažalost, to često nije moguće. Tempo života nam često ne dozvoljava da brinemo o onima koje najviše volimo, a pomoć nam bude preko potrebna. Mi to sve razumemo. Živi smo ljudi, imamo porodice, znamo da bismo voleli da naši najmiliji budu u sigurnim rukama. Mirna srca vam preporučujemo baš naše ruke, jer znamo koliko su vredne, znamo koliko su nežne i znamo koliko su široke. Verujemo da ćete ubrzo i sami toga postati svesni, jer nije to nešto što se ne primeti. Rado ćemo prihvatiti svakog novog u naš kolektiv, jer mi na njihov boravak gledamo kao jedno veliko druženje, ali sa primesama medicinske i stručne pomoći, jer znamo da je ona neophodna. Brinućemo o vašim najdražima kao da su iz naših kuća. Lubavi, volje i strpljenja imamo dovoljno. Imamo dovoljno i osoblja i biće sigurni kod nas 24 časa dnevno, sedam dana nedeljno, a to je i najvažnije, zar ne? Starost je neminovna i sve nas čeka, a baš kao što biste sigurno voleli da znate da ćete vi biti na dobrom mestu, takvo mesto poželite i njima.

 

 

Dom za stara lica Senjacki Kutak Beograd

 

 

SMEŠTAJ ODRASLIH LICA

Pomoć često, nažalost, nije neophodna isključivo starim licima. Znate i sami da postoji mnogo razloga zbog kojih bi nekome ko je odrastao, iako ne još uvek star, mogla da zatreba naša pomoć ili naš smeštaj. Ukoliko imate nekog takvog i primorani ste da, iz bilo kog razloga, potražite pomoć, odnosno nekoga ko će sa tom osobom provoditi vreme i brinuti o njemu, nemojte da se sekirate i da vas grize savest. Važno je samo da odaberete najbolju moguću negu, a verujemo da će vas naša sama uveriti da je, pre svega, sigurna i stručna. Na kraju krajeva, mi ni ne umemo da funkcionišemo drugačije nego profesionalno, a opet nekako porodično, u šta ćete se uveriti već prilikom prve posete.

 

NAŠ PROSTOR

Nalazimo se u mirnom delu Senjaka, daleko od gradske gužve i buke. Kuća u kojoj je dom, okružena je zelenilom, a svim korisnicima naših usluga je omogućeno da u njemu uživaju.
Kompletan prostor je pokriven video nadzorom i praćenje korisnika je moguće u svakom trenutku. Kuća je klimatizovana, pa tako nema potrebe za brigom ni tokom vrelih letnjih dana.
Sobe su svetle, luksuzno opremljene i prijatne, a u svakoj se nalaze krevet, natkasne, ormani, lampe i LED televizor.
Svaki korisnik poseduje svoj SOS taster, u slučaju da mu zatreba pomoć.
Kuća poseduje lift, kao i skala mobil pokretnu stolicu za kretanje po stepenicama.
Na spratu, ali i u prizemlju kuće nalaze se po jedna trpezarija i po jedan dnevni boravak, koji služe za zajedničko provođenje vremena.
Verujemo da će mnogi uživati u pogledu sa terase, a korišćenje iste je omogućeno, kako pokretnim tako i nepokretnim korisnicima.
Kupatila, kao i kompletan nameštaj u potpunosti su prilagođeni svim korisnicima.
Opremljeni smo i raznim pomagalima, poput hodalica i kolica.

 

Dom za stara lica Senjacki Kutak Beograd

 

STRUČNI TIM

Naš stručni tim čine lekar, socijalni radnik, pedagog, glavna medicinska sestra, medicinski tehničari i negovateljice i servirka i higijeničarke.

Oni svakodnevno brinu o našim korisnicima i to u vidu:

– Praćenja stanja korisnika 24 sata
– Redovnih kontrola pritiska, pulsa, šećera, temperature
– Davanja svih vrsta terapije
– Laboratorijskih analiza po potrebi
– Pregleda lekara specijalista po potrebi (neuropsihijatar, kardiolog, neurolog, endokrinolog…)
– Kupanja, brijanja, šišanja i sečenja noktiju
– Sređivanja objekta
– Obroka po savetu nutricionoste (tri glavna obroka i dve užine).

 

SLOBODNO VREME

Naš socijalni radnik je zadužen za društveni život naših korisnika.

Sa posebnom pažnjom pridajemo dnevnim aktivnostima korisnika:

– Razgovori (individualni i grupni)
– Igranje društvenih igara
– Gledanje filmova
– Karaoke
– Gostovanja pozorišta
– Gostovanje hora
– Muzičke i književne večeri
– Radionice

Do nas se stiže lako, a u slučaju da ipak imate problem da nas pronađete, slobodno nas pozovite i rado ćemo vas uputiti.

Komentari

Ostavite odgovor